Naslovna strana

Organizaciona struktura

Ciljevi udruženja

Aktivnosti

Edukacija

Sponzori

Obrazac za uclanjenje

Kontakt

Linkovi

Mediji o nama

 

 

 

 

 


Copyright © Art Logo - Oil on Paper

II Kongres za lečenje hroničnih rana, sa medjunarodnim učešćem

“ Stare dileme- nova rešenja ”

24-25.X 2014. Hotel Moskva, Balkanska1 , 11000 , Beograd

Organizator : Srpsko udruženje za lečenje rana

O kongresu

U organizaciji Srpskog udruzenja za lecenje rana u Beogradu ce biti odrzan , od 24-25. X 2014.u hotelu Moskva, II kongres za lecenje hronicnih rana “Stare dileme-nova resenja.

I kongres za lecenje hronicnih rana, sa medjunarodnim ucescem , odrzan je 2012. godine i to je bio prvi kongres posvecen lecenju hronicnih rana u Srbiji. Vise od 30 pozvanih predavaca, najpoznatijih eksperata za lecenje hronicnih rana iz nase i vise drugih zemalja i 400 ucesnika, predstavili su savremene aspekte dijagnostike I lecenja hronicnih rana vaskularne i nevaskularne etiologije.

Akcenat kongresa je bio na primeni antiseptika u lecenju rana , kao i na znacaj antiseptika u prevenciji intrahospitalnih infekcija. Takodje, i ukazivanje na potrebu racionalnog koriscenja anibiotika ,koja se u ovoj oblasti medicine I globalno,cesto nekriticki koriste, sto uzrokuje porast bakterijske rezistencije I senzibilizacije. Znacajno vreme posveceno je organizaciji zdravstenog sistema u lecenju hronicnih rana, posebno u primarnoj zastiti i kucnom lecenju, uz primere dobre organizacije i prakse iz Danske (Fin Gottrup),Italije ( Elia Ricci), Nemacke,Austrije, Litve,Slovenije.

Primarni cilj II kongresa za lecenje hronicnih rana je predstavljanje SVIH savremenih metoda operativne i neoperativne terapije hronicnih rana. Cilj je da se omoguci izbor terapije koja je najbolja za pojedinacnog pacijenta , tj ostvarenje holisticke i personalizovane medicine .

Eminentni pozvani predavaci predstavice aktuelne terapijske metode lecenja hronicnih rana . To su primena maticnih celija u reparaciji tkiva, operacije krvnih sudova laserom, rekonstruktivne operacije, celijski I tkivni graftovi, faktori rasta , trombocitni gel, kolagen, hijaluron,kiseonik, meki debridman , hemoglobin, topikalni negativni pritisak(VAC) ,elektromagnetni talasi, akupunkture,intermitentni tkivni pritisak ,HBO hirudin…) .Posebno su apostrofirane metode rekonstruktivne hirurgije u lecenju tesko zarastajucih dijabeticnih i dekubitalnih hronicnih rana.Takodje, bice prikazani i rezultati naucnih istrazivanja u Srbiji ,koja ce omoguciti nove, originalne lekove za lecenje hronicnih rana . Zelimo da istaknemo svetski priznate strucnjake i specijaliste – profesore Miodraga Stojkovica, Judit Daroczy, Sallu Saponnen,Aleksandra Flora, Branka Caliju , Zlatu Janjic , Dubravka Huljeva ,Michaela Beauna I dr. koji ce nam pruziti kljucne preporuke u oblasti primene maticnih celija, laserskih operacija krvnih I limfnih sudova,etiologije edema, organizacije lecenja ,vrste rekonstruktivnih operacija ,primene trombocitnog gela, faktora rasta i debridmana u lecenju hronicnih rana.

Fokus kongresa je na izboru terapije koja se moze primeniti u svim uslovima, bolnicama ,ambulantama I kucnom lecenju ,koja omogucava brze zarastanje rana uz jednostavnu primenu , bez pojave alergija I bolova, sa cenom koja je pristupacna pacijentima, posebno sa aspekta efikasnosti lecenja I sprecavanja recidiva.

Cilj kongresa je I promocija prirodnih metoda medicine ( laser, kolagen, kiseonik, hijaluron ,hemoglobin, elektromagnetni talasi,akupunktura, fitoterapija, hirudin…).Posebna tema kongresa je razvoj sluzbe kucnog lecenja koje ce imati sve veci znacaj, jer nam demografski podaci ukazuju na porast broja pacijenata sa hronicnim ranama u kucnom lecenju ( starenje stanovnistva, porast kardiovaskularnih, degenerativnih, neuroloskih oboljenja i povreda) ,cemu doprinosi i globalna tendencija smanjenja broja hospitalnih dana i smanjenja troskova bolnickog lecenja.

Pozivamo kolege svih specijalnosti koji se bave lecenjem hronicnih rana, lekare ,medicinske sestre ,tehnicare,farmaceutske kompanije, udruzenja za unapredjenje zdravlja ,udruzenja pacijenata sa hronicnim ranama,predstavnike zdravstvenih i drzavnih institucija, da prisustvom kongresu,upoznavanjem sa novim preparatima i metodama za lecenje hronicnih rana i svojim saopstenjima ,doprinesu kvalitetu ovog znacajnog strucnog i naucnog skupa.

Program II kongresa  za lecenje hronicnih rana "Stare dileme-nova resenja"  dobio je akreditaciju Zdravstvenog saveta Lekarske komore Srbije. 

U ime organizatora

Prim Dr Javorka Delic, predsednik Udruzenja i predsednik Organizacionog odbora II kongresa za lecenje hronicnih rana

Prof Dr Cedomir Vucetic, kopredsednik Organizacionog odbora kongresa

Ass Dr Mirjana Dragasevic, podpredsednik Udruzenja

Organizacioni odbor:

Javorka Delic, Mirjana Dragašević, Čedomir Vučetić, Zlata Janjić,Cedomir , Saša Borović, Jelena Jeremić, Saša Milićević , Simon Pandjiatan, Srećko Bosić

Naučni odbor:

BrankoČalija , Marijana Tomić- Cenic , Zlata Janjić, Petar Stojkovic , Dragan Micić, Nenad Ilijevski , Zagorka Jovanović, Čedomir Vučetić, Marko Bumbasirević, Lidija Kendolf,Bojana Obradović,

Strani naučni odbor: Dubravko Huljev, Elena Goranova, Elia Ricci, Salla Seponen, Rytis Rimdeika, Sebastian Probst, Aleksandar Flor, Severin Laushli, Tanja Planinsek-Rucigaj

 FINALNI PROGRAM KONGRESA

Glavne teme:

Hronične rane, savremeni aspekti

Vaskularne hronične rane

Dekubitalna rana

Diabetska rana

Endovenska hirurgija u terapiji hroničnih rana

Debridman

Onkološke rane

Hronične rane u dečjem dobu

Regenerativna medicina u lečenju hroničnih rana

Kućno lečenje hroničnih rana

Hronične rane u dermatologiji

Naučna ispitivanja

Novine u terapiji hroničnih rana

Simpozijumi, radionice

GENERALNI SPONZOR

GLAVNI SPONZOR

 

KONGRESNA PREDAVANJA

 

APSTRAKTI

Važni kontakti : Prim Dr Javorka Delic, drdelic@orion.rs;

www. lecenjerana.com;

events@hotelmoskva.rs

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Rok za prijem sažetaka (apstrakata) je produžen do 20.IX 2014. Uputstva za pisanje sažetaka su ista kao i za I Kongres.

PRIJAVA ZA UČEŠĆE

 

 

 

 

 

 

 


  SRPSKO UDRUŽENJE ZA LECENJE RANA
Copyright © 2007. LECENJERANA.COM. All Rights Reserved
SrpskiEnglish