Naslovna strana

Organizaciona struktura

Ciljevi udruženja

Aktivnosti

Edukacija

Sponzori

Obrazac za uclanjenje

Kontakt

Linkovi

Mediji o nama

 

 

 

 

 


Copyright © Art Logo - Oil on PaperEWMA


Simpozijum za kućno lečenje hroničnih rana

 

Simpozijum “ Kućno lečenje hronicnih rana “, akreditovan u Zdravstvenom savetu Lekarske komore Srbije, održan je 15.XII 2013. godine u Beogradu (83 učesnika) i 25.I 2014. godine u Novom Sadu (102 ucesnika). Simpozijum je prvi stručni skup u Srbiji , posvećen ovoj problematici,koja dobija sve veci značaj , zbog povećanja populacije starije od 70 godina i povećanja broja hroničnih rana vaskualrnog i nevaskualrnog porekla.

Predavači su ,uz naše strucnjake , održali eminentni stručnjaci iz Svajcarske, Danske ,Austrije I Nemacke,zemalja koje imaju veliku tradiciju u ogranizaciji sluzbi kucnog lecenja. Program je osim predavanja, ukljucivao i radionicu za primenu lokalne terapije hronicnih rana. Polaznici ,lekari vise specijalnosti ( vaskualrni I hirurzi, pedijatri,internisti, dermatolozi i dr. iz vise bolnickih ustanova u Srbiji i medicinske sestre ,pretezno iz sluzbi kucne nege domova zdravlja ,pokazali su veliko interesovanje sto se pokazalo pracenjem programa, zivom diskusijom i zahtevom za odrzavanjem treceg simpozijuma.

Svi polaznici su dobili Vodič za lečenje hroničnih rana (publikacija Srpskog udruzenja za lečenje rana, 2013 god.) ,casopis EWMA, aneks vodiča posvećen octenidinskim antisepticima. Održavanje simpozijuma podržala je Evropska asocijacija za lečenje hroničnih rana.

 

 

 


  SRPSKO UDRUŽENJE ZA LECENJE RANA
Copyright © 2007. LECENJERANA.COM. All Rights Reserved
SrpskiEnglish