Naslovna strana

Organizaciona struktura

Ciljevi udruženja

Aktivnosti

Edukacija

Sponzori

Obrazac za učlanjenje

Kontakt

Linkovi

 

 

 

 

Na ovoj strani je dat pregled tekstova i izjava naših članova u medijima:

b92

 

60.000 ljudi sa hroničnim ranama

Procenjuje se u Srbiji ima oko 60.000 stanovnika sa hroničnim ranama, a najčešci uzrok njihovog nastanka su proširene i oštećene vene, ali i amputacije zbog šećerne bolesti, istakao je direktor Bolnice u Požarevcu prim. dr Srećko Bosić.

Procitajte ceo ceo tekst

 
   
bliz zena

Kako da sprečite oticanje nogu

Mnogi se u ovom periodu žale na otečene i teške noge, za šta je prvenstveno kriva loša cirkulacija. Na višim temperaturama krvni sudovi se šire, što usporava protok krvi iz donjih ekstremiteta ka srcu. Usled usporenog pumpanja krvi, tečnost se zadržava u tkivima zbog čega i dolazi do oticanja nogu.

Procitajte ceo ceo tekst

 
danas

PROŠIRENE VENE: od simptoma do komplikacija

Jedna od vodećih bolesti savremenog sveta, koja zahvata polovinu odrasle svetske populacije. Razgovor sa prim. dr Javorkom Delić, načelnicom Odeljenja za bolesti perifernog krvotoka u Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti o ovom globalnom fenomenu, registrovanom čak i kod dece.

Procitajte ceo ceo tekst

 
politika

Oboljenja vena kao danak civilizaciji: Danak uspravnom hodu

U razvijenim zemljama sveta između 50 i 80 odsto odraslog stanovništva ima problema sa venama Za noge bez proširenih vena promeniti loš način života Da li je bolest vena, masovna bolest današnjice, danak civilizaciji, adaptaciji na uspravan hod savremenog čoveka ili tek deo opšte slabosti vezivnog tkiva savremenog čoveka (mezenhimopatija) otkrivamo u razgovoru sa prim. dr Javorkom Delić, specijalistom dermatovenerologom i specijalistom angologom, načelnicom odeljenja za prevenciju i lečenje bolesti perifernog krvotoka Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti u Beogradu.

Procitajte ceo ceo tekst

 
press

Ekstrakt nevena leči proširene vene

Kod proširenih vena, koje se inače dva puta češće javljaju kod žena i posebno su učestale kod osoba koje dugo stoje prilikom obavljanja posla, u terapiji se sve češće primenjuju biljni gelovi, a naročito efikasnim se pokazalo korišćenje jedinstvene kombinacije ekstrakta divljeg kestena i nevena, koja dovodi do ublažavanja bolova i smanjenja osećaja umora u nogama.

Procitajte ceo ceo tekst

   
bliz zena

Divlji kesten ublažava simptome loše cirkulacije

Leto, ako ne sudimo po vremenu, već kalendaru stiže. Sve topliji dani su ujedno i sezona kada se javljaju simptomi i pojačane tegobe kod osoba koje pate od proširenih vena i loše cirkulacije. Da biste olakšali predstojeće dane, kao idealan, stručnjaci preporučuju melem od divljeg kestena i nevena.

Procitajte ceo ceo tekst

 
 

 

 

  SRPSKO UDRUŽENJE ZA LEČENJE RANA
Copyright © 2007. LECENJERANA.COM. All Rights Reserved
Srpski English