Naslovna strana

Organizaciona struktura

Ciljevi udruženja

Aktivnosti

Edukacija

Sponzori

Obrazac za učlanjenje

Kontakt

Linkovi

Mediji o nama

 

 

 

 


cid:image003.png@01CE3787.7E261260

 Maksimalno iskoristite svoju energiju!

 

SIGVARIS sport kompresivni proizvodi objedinjuju preko 140 godina medicinske stručnosti. Danas je bogato iskustvo svetskog lidera na tržištu medicinskih kompresivnih čarapa  takođe dostupno i na polju sporta. SIGVARIS impresionira sofisticiranim strukturama,  napravljenim od ultra modernih vlakana visoke tehnologije, koje su savršeno prilagođene da zadovolje potrebe sportista.

Po prvi put, jedan kompresivni proizvod nudi funkcionalnosti specifične za sportiste, a istovremeno garantuje savršeno kalibrisan pritisak na nogu.

 

U toku sportskih aktivnosti, SIGVARIS sport kompresivne čarape i rukavi koriste graduisanu padajuću kompresiju, od članka uz list, kako bi se ubrzala cirkulacija krvi i poboljšao dotok krvi u mišiće. Na ovaj se način metaboličke supstance (npr. laktati) uklanjaju brže, a mišićna vlakna se snabdevaju sa više kiseonika. Precizansistem određivanja veličina uzima u obzir sve moguće kombinacije veličine lista, noge i stopala, tako da se savršena pažnja posvećuje svakom sportisti.

 

Tehnika koja je nezaobilazna za područje donje noge je još važnija za predeo butine, najveći mišić lokomotornog sistema. Kompresivni šorcevi se savršeno uklapju u sistem, preuzimaju kontrolisan pritisak sa područja donje noge i maksimalno podižu energiju u celoj nozi.

 Kako deluje kompresija u toku sportskih aktivnosti:

 

1. Vibracije mišića/oscilacije

Kompresivno platno deluje kao stabilizujuća podrška i omogućuje značajno smanjenje mišićnih vibracija; smanjuje se broj kidanja mišićnih vlakana, što dovodi do poboljšanja mišićnog učinka.

> za manje povreda mišića, bolova u mišićima i grčeva.

 

2. Stabilizacija zglobova

Stabilniji mišići dovode do bolje izbalansirane aktivnosti ligamenatai zglobova (kolenog zgloba, skočnog zgloba). Smanjuje se habanje, naročito u regiji Ahilove tetive, a dolazi i do olakšanja kod hroničnih inflamatornih tegoba.

> Za smanjenje preteranog napora

3. Poboljšana propriocepcija

Aktivacija mišića poboljšava senzibilizaciju tela; sportisti se osećaju bolje, stabilnije, jače i u boljem „ tonusu“.

> Za poboljšan senzorni osećaj

 4. Pobljšan arterijski dotok krvi

Kompresija povećava arterijski dotok krvi, što poboljšava dotok krvi u mišiće. Poboljšan dotok krvi znači da mišići dobijaju više kiseonika, što dovodi do poboljšanog učinka.

> Za poboljšan i dugotrajniji mišićni učinak.

5. Ubrzano vraćanje venske krvi

Fino kalibrisan raspored pritiska na nogu. Ovo ubrzava vraćanje krvi i poboljšava uklanjanje metaboličkih supstanci (npr. laktata) iz mišića. Ubrzano vraćanje venske krvi omogućuje osećaj lakšihnogu, zato što se manje tečnosti zadržava u tkivima.

> Za lakše noge, manje bolova u mišićima i bržu regeneraciju.

6. Termoregulacija

Dok poboljšan dotok krvi generalno skraćuje vreme oporavka, efekti termoregulacije dodatno podržavaju regenerativne procese.

> Za bržu regeneraciju.

 

U kombinaciji sa Čarapama / Rukavima, Kompresivni šorceviobezbeđuju sistematski nastavak koncepta kontrolisanog pritiska na nogu. Pored toga što dovode do optmizirane cirkulacije krvi, ostale osobine su naročito proprioceptivni efekti i zaštita mišića od kidanja mikrotkiva.

Šorcevi su napravljeni od vlakana koja su prijatna za kožu i koja obezbeđuju termoregulaciju, a impresioniraju stilovima za muškarce i dame, uzimajući u obzir različite anatomske zahteve i beskompromisno naglašavajući prednosti koje nude.

KOMPRESIVNE ČARAPE

 Kombinacija prvoklasnih funkcionalnih vlakana obezbeđuje kontrolisanu kompresiju, poboljšan učinak i zaštitu – sve u jednom proizvodu – idealno prilagođenom različitim područjima noge.

Izvanredna udobnost nošenja obezbeđena kroz funkcionalnu regulaciju vlage, optimalnu kontrolu temperature i efikasno smanjenje mirisa. Sveobuhvatan koncept za mnogo krugova po stazi ili u šumi.

Savršenstvo do poslednjeg detalja

Sistem kombinacije dodatne kompresije

KOMPRESIVNI RUKAVI I ČARAPE

Prvi u svetu: Prvi i jedini Rukav sa graduisanom kompresijom za sveobuhvatnu upotrebu u vodi i na kopnu. Rukav je otporan na so i hlorisanu vodu i impresionira svojim izuzetno tankim materijalom i izuzetnom udobnošću nošenja. Zahvaljujući različitim elementima udobnosti kao što su struktura protiv plihova, kompresivne čarape obezbeđuju savršen izgled i mogu se često menjati pri učestaloj upotrebi i mogu se prati posebno.

Sistem kombinacije dodatne kompresije:

Čarapa se brzo i lako oblači u svlačionici. Zajedno sa rukavom koji je već nošen u vodi, predstavlja potpuno osposobljen sistem graduisane kompresije.

> Minimalno potrebno vreme za maksimalno kompresivno dejstvo.

 Svetski lider na tržištu medicinskih kompresivnih čarapa

 

Verni sloganu „LIFE FOR LEGS“, mi razvijamo visoko efikasne \kompresivne proizvode sa kontrolisanim, klinički dokazanim efektom. SIGVARIS garantuje savršeno kalibrisan pritisak, a time i kontrolisanu efikasnost proizvoda ovog kvaliteta. Kompanija SIGVARIS je obavila velik broj studija širom sveta o efektima kompresije te je u skladu sa njima optimizirala svoje proizvode.

 

Proizvedeno u Švajcarskoj SIGVARIS sport kompresivni proizvodi zadovoljavaju najviše zahteve kvaliteta naše kompanije. Kompletan proizvodni proces, od dizajna preko tkanja, pakovanja, završne obrade i poboljšanja proizvoda, odvija se uskladu sa najstrožijim zahtevima zaštite životne sredine na našoj proizvodnoj lokaciji u St. Gallen-u.

 

Garancija

Kvalitet i preciznost su osnovne vrednosti kompanije SIGVARIS. Dakle, za sve proizvode koje mi proizvedemo, mi garantujemo upotrebu najboljih materijala i najkvalitetnije izrade.

Samo CES pečat kvaliteta garantuje kontrolisan efekat. Dakle treba uvek da tražite CES pečat. On znači „Čarape kontrolisane efikasnosti“ (Controlled Efficacy Stockings) i daje vam poverenje da vaš kompresivni proizvod sadrži decenije iskustva koje je stekao svajcarski lider ne svetskom tržištu na polju medicinskih kompresivnih čarapa.

 

Bez merenja – nema efekta.

 Merenje pravi razliku!

Ne postoje dve iste noge. Samo proizvodi koji su individualno prilagođeni prema merama vaše noge mogu da garantuju savršenu efikasnost.

SIGVARIS je razvio jedinstveni sistem veličina koji uzima u obzir sve moguće kombinacije veličine članka, lista i veličine stopala, tako da svaki sportista može dobiti optimalan kompresivni proizvod. Samo savršeno prilagođen proizvod može garantovati otpimalan pritisak, a time i efekat kompresije.  

Izmerite obim lista na najširem delu lista.

Izmerite obim članka na najužem delu članka, iznad kosti zgloba.

 

Maksimizirajte svoju energiju!

 

SIGVARIS PERFORMANCE:

- poboljšan mišićni učinak

- brža regeneracija manje mišićne vibracije

- 100% napravljeno u Švajcarskoj

 

Kontrolisana kompresija od svetskog lidera na tržištu medicinskh kompresivnih čarapa.

 

Diafit International d.o.o.

Resavska 67, 11000 Beograd

Tel./Fax: +381-11-361.36.41

Tel.: +381-11-41.40.880

Mob.: +381-69-361.36.41

www.diafit.rs

www.sigvaris.rs

 

 

 

 

VIII škola za lečenje hroničnih rana

Prevencija dekubitusa, brošura Austrijskog društva za prevenciju dekubitusa Rane

 

U pripremi: Časopis Rane 2013.Rane

Poziv na saradnju u časopisu "Rane"

Odluke Skupštine Srpskog udruženja za lečenje rana

Novi članovi udruženja

Časopis Rane 2012.Rane


Lečimo rane zajedno
Teleulkus

I Međunarodni kongres za lečenje rana 23–24 novembar 2012. godine

Izveštaj o aktivnostima Udruženja za period 01.01-30.6.2010. god.

Sedma škola za lečenje rana, Zlatibor,
02-05. jun 2011.

Časopis Rane
Mart 2009.

Časopis

Prevencija i lečenje dekubitalnih ulkusa 19.05.2009. god.

Rehabilitacija


  SRPSKO UDRUŽENJE ZA LEČENJE RANA
Copyright © 2007. LECENJERANA.COM. All Rights Reserved
Srpski English